TÖRTÉNELEM / Helytörténet kategória termékei
Vég-Gyula várának históriája

: Vég-Gyula várának históriája

Kiadás:

Budapest, 1985

Kiadó:

Zrínyi Katonai Kiadó

Kategóriák:

Helytörténet Magyar történelem Hadtörténelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

196 p., ill.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9633263344

tartalom:

A szerző az egyik legjobb ismerője a magyarországi várak történeténének. Kiterjedt kutatásai nyomán már több ilyen tárgyú könyve jelent meg. Ebben a munkájában Gyula várának históriáját, ezzel szoros összefüggésben a Körös-Maros-vidék török elleni harcait tekinti át. Feldolgozásának jelentőségét növeli, hogy míg a dunántúli felső-magyarországi várakról, a körülöttük folyó harcokról történelemírásunkban, tudományos és népszerű kiadványokban sok szó esett, a Körös-Maros-vidék múltjáról kevesebbet olvashattunk. A könyv ismeretterjesztő jellegű, ebből következőleg kerüli a minden részletre kiterjedő elemzést, elsősorban a mozgalmas csataképeket rajzolva a vár történetének legfontosabb hadtörténeti eseményeit ismerteti meg az olvasóval. A kötetet - a vártörténeti sorozat eddigi hagyományainak megfelelően - korabeli metszetek, vázlatok, s a vár részleteit bemutató felvételek illusztrálják.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!