TÖRTÉNELEM / Helytörténet kategória termékei
Velence

: Velence

Kiadás:

Budapest, 1979

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Helytörténet Olaszország története Olaszország

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

319 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631306089

tartalom:

"Pogány Frigyes könyve eltér a megszokott ismertetésektől. Súlypontját az építészeti, elsősorban a városépítészeti kérdések alkotják. Legelőször a város központi magját mutatja be, egyszersmind vázolva a földrajzi adottságokat és a település létrejöttét követő évszázadok olykor meglehetősen homályos történetét. A Dózse-palota, a S. Marco és az előttük elterülő díszes tér ismertetése után városnéző séták leírása következik, először a csodálatos palotákkal szegélyezett Canal Grandék, majd a lagúnákkal át- meg átszőtt város többi részén. A könyv végére érve az olvasó valamennyi fontos műemlékét, városképi együttesét megismeri, még azokat is, amelyeket a rövid ideig ott tartózkodó turisták rendszerint meg sem találnak a csatornák, zsákutcák és átjáróházak szövevényében. Ez a könyv - akárcsak a korábbi városmonográfiák - a szerző sajátos módszerével készült, tehát sokkal több szép homlokzatok, hatásos együttesek bemutatásánál, történeti vagy esztétikai szempontú elemzésénél. Pogány Frigyes mindig a város egészét mutatja meg, azt a bonyolult, nehezen definiálható várostartalmat, amely az évszázadok során egyszerre fejlődött, alakult a szigetcsoport egész területén. A város egyes részeit így mindig egyetlen organizmus tagjaiként, ennek fejlődését, mozgását tükröző egyediként vehetjük szemügyre. Pogány Frigyes nem él már közöttünk. A Corvina Kiadó az ő emlékének is tisztelegni óhajt posztumusz műve megjelentetésével, amely méltán illeszkedik Párizsról, Rómáról, Firenzéről írt nagyszerű kötetei mellé."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!