TÖRTÉNELEM / Helytörténet kategória termékei
Zenés esték a Mecsekalján. Válogatott zenei írások

: Zenés esték a Mecsekalján. Válogatott zenei írások

Szerkesztő:

Kiadás:

Pécs, 1979

Kiadó:

k. n.

Kategóriák:

Helytörténet Művelődéstörténet Zene Vegyes művészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

174 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Nem napló, nem riport-sorozat e gyűjtemény, hanem a ,,jelennek" hű tükre. Nemcsak századunk egy harmadát mutatja be, - bár egyhuzamban az is tekintélyes lenne - többet ad: a mindennapok és az ünnepek megszámlálhatatlan sokaságát. Kis délmagyarországi ,,história musica"-t, Pécs-Baranya művészeti életének örök mozgását, személyes élmények hőfokában. Talán olyat, mint egy kaleidoszkóp. Színeset és változatosat, tarkán megújulót, magát meg nem ismétlőt. Frissen serkenő forrást, meg hömpölygő folyamatot is. A Kodály-i álom, az Éneklő Ifjúság lángját jó félévszázada itt gyújtják a lelkesek, ez volt a magvetés. Azóta a muzsika és a társművészetek kivirágzása európai rangra emelte Sopianae kultúráját. Jó lehet itt élni, jó idetartozni, ideérezni. Ide, ahol már Petrarca századában egyetem tanít, ide, ahol Mozart idejében hivatalos zeneiskola nevel a szép dallamokra, ritmusra, harmóniára. Ide, ahol ma zenei főiskola, opera-, balettegyüttes, kórus-zenekari élet szorgos alkotómunkával párosul. Egybevéve: amiről a ,,jelennek" bőven van beszámolója."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!