TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pszichológia kategória termékei
Karrierológia

: Karrierológia

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1967

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Pszichológia Szociológia Humor

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

225 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

A mű, amelyet potom áron beszereztek, nem kevesebbet nyújt át Önöknek, mint a Siker Titkát! És vajh, ki ne szeretne sikeres lenni? Mert mi is a siker? Messziről lerepülnek előtted a kalapok, csüggnek ajkadon a könnyű nők, sőt csüggnek nyakadon is, továbbá van autód, televíziód, frizsidered, öröklakásod, sőt esetleg könyvsorozatod is, amely borítófedeleinek színességével jól dekorálja a lakást. Sietek már most, elöljáróban megpendíteni egy gondolatot, amely majd végigvonul a művön, a dialektikus realtivitás eszmekörét, mint módszert és rendező elvet. Íme: a siker nem mindig jelentette a fentieket. Nem is oly régen (Vö. Gezerédhy Untalan: A karrier útjai, jódjai és az életerő. 1897) a siker fő jellemzőinek a következőket tartották: hintó, villa, szolgaszemélyzet, pezsgő, Havanna. Namármost: ha kiszűrjük a korszellemet - a Havannát például jól helyettesíti a Fecske, a pezsgőt a Kinizsi, a szolgaszemélyzetet a padlókefélő, jótállással -, akkor fő különbség gyanánt mi ötlik a szemünkbe? Mi egyéb, mint a könnyű nő! A könnyű nő egy-két emberöltővel ezelőtt nem volt a siker megnyilvánulása. A korabeli irodalmat tanulmányozva arra a következtetésre juthatunk, hogy valamirevaló férfinak a fő gondja az volt, hogyan szabadulhat ragaszkodása túl bőséges özönétől. Közben azonban bekövetkezett a nemek egyenjogúsítása, továbbá a társadalmi erkölcs és a személyzeti osztályvezető nők megértő magatartása saját, és szigorú elvisége mások gyengéi iránt.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!