FÖLDRAJZ / India kategória termékei
Gandhi

: Gandhi

Kiadás:

Budapest, 1987

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

India Életrajz

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Életek és korok

Terjedelem:

194 p. 13 t.

Kötésmód:

karton

ISBN:

963054606x

tartalom:

"Móhandász Karamcsand Gandhit honfitársai már életében a "Mahátmá", a "Nagy Lélek" jelzővel illették. Angliában jogot végzett, majd Dél-Afrikában rövid idő alatt megszervezte az indiai kisebbség mozgalmát az ottani fajüldöző fehér telepes uralom ellen. E közel két évtizedes küzdelem során alakította ki szokatlan, újszerű harci módszereit, amelyeket azután otthon, a szubkontinensnyi Indiában széles körben alkalmazott az angolok ellen vívott függetlenségi mozgalomban. Húsz esztendeig állt a hosszú küzdelem élén, és közben kikovácsolta India nemzeti egységét, helyreállította népe öntudatát, belső társadalmi reformokat kezdeményezett, és az erőszak nélküli polgári engedetlenség módszerével zavarba hozta az akkori világ legnagyobb hatalmát."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!