/ kategória termékei
Információ közlése és feldolgozása

Információ közlése és feldolgozása

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

451 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9631791955

tartalom:

"Ez a tankönyv az információközlési és feldolgozási módszerek körében a következő témaköröket tárgyalja: osztályozási (döntési) feladatok, adatok továbbítása, felismerési és mérési feladatok, analóg-digitális átalakítás, jelek spektrális előállítása, modulációs módszerek, jelek szűrése és előrejelzése, és az információközlés elvi lehetőségei. Ezeknek a kérdéseknek a vizsgálatánál alapvető szerepe van annak, hogy az információközlő rendszerek felhasználóinak "viselkedése" véletlenszerű, előre nem jelezhető, s a hírközlő csatornák zajai, torzításai szintén előre nem jósolható módon befolyásolják a továbbítandó hasznos jeleket, megfigyelendő mennyiségeket. Emiatt az egyes problémák modellezése és vizsgálata során a könyv épít a valószínűség-számítási előismeretekre, a megfelelő helyeken bővíti is ezt az apparátust, és súlyt helyez a matematikai pontosságra. A nem szorosan a tárgyhoz tartozó bizonyításokat, a levezetések nehézkesebb részeit azonban az egyes fejezetekhez csatlakozó függelékek tartalmazzák. A könyv tartalmát a Budapesti Műszaki Egyetem Híradástechnikai Elektronika Intézetének munkaközössége alakította ki több mint tíz év tanítási tapasztalatait felhasználva. Várható, hogy az egyetemi hallgatókon kívül érdeklődésre talál az elektronika és az informatika területén dolgozó mérnökök szélesebb körében is, korszerű szemléletet és módszereket adva az aktuális mérnöki feladatok megoldásához. Az önálló munkát segíti, hogy minden fejezet illusztratív példák bemutatásával és néhány megoldandó feladattal zárul."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!