GAZDASÁG / Ipar kategória termékei
Hőerőművek kézikönyve

, : Hőerőművek kézikönyve

Kiadás:

Budapest, 1952

Kiadó:

Nehézipari Könyv- és Folyóiratkiadó Vállalat

Kategóriák:

Ipar Műszaki vegyes

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

440 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

A "Villamoserőművek hőtechnikusainak zsebkönyve" második kiadásában az első kiadáshoz viszonyítva lényegesen kibővültek azok a fejezetek, amelyek a berendezések üzemvitelével és javításával foglalkoznak. A kézikönyv egész anyagát a legújabb adatok alapján átdolgoztuk és kibővítettük. Ennek megfelelően a tartalom öt részre tagozódott, amelyek közül az elsőt és a másodikat A. M. Komarov, a többi hármat pedig V. V. Luknyickij írta. Ugyancsak utóbbi írta a 2. és 3. fejezetet (tápszivattyúk). Az első, általános részben a kazán-turbinaépítésénél használatos fémeket és üzemanyagokat soroljuk fel. A második részt lényegesen kiegészítettük a kazánberendezések hőtani számításaival és ismertetjük a szovjet gyártmányú kazánberendezéseket. A harmadik részbe új anyagként beiktattuk a vízellátást és a szovjet gyártmányú turbinák részletes ismertetését. A negyedik rész a hősémák elemeivel foglalkozik, amelyeknek ismertetése csaknem teljesen hiányzott a kézikönyv első kiadásából. Az ötödik rész tartalmazza a villamoserőmű hatásfokának, valamint a gőz és az elektromos energia árának számítására vonatkozó alapokat, ha az erőmű mindkét fajta energiát termeli.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!