GAZDASÁG / Ipar kategória termékei
Magnéziumöntészet

, : Magnéziumöntészet

Kiadás:

h. n., 1954

Kiadó:

Nehézipari Könyv- és Folyóiratkiadó Vállalat

Kategóriák:

Ipar Műszaki vegyes Fémmegmunkálás

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

440 p., 40 tbl.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Előszó: "A magnézium, noha nagyipari előállításának még csak néhány évtizedes múltja van, máris magasan ívelő pályát futott be. Előállítása terén ma már különösebb nehézség nincs és a feldolgozása is megoldódott. A magnézium ipari jelentőségét különösen növeli az a tény, hogy ötvözetei jó-közepes szilárdságúak, és az eddig használt nagyipari fémek közül a legkisebb fajsúlyúak. A kis fajsúlynak főként a jármű-, elsősorban a repülőiparban van nagy jelentősége. Öntött magnéziumötvözetekből ma már legkülönbözőbb motoralkatrészek, használati tárgyak, műszerek, vasúti kocsik és gépjárművek készülnek. Hazai viszonylatban két tényező teszi szükségessé e könyv megjelenését. Elsősorban az, hogy nagymennyiségű jóminőségű ércünk van, s tervbe vettük, az erre alapozott magnéziumkohászat megteremtését. A másik tényező az, hogy a magnézium felhasználása, de főleg öntése és alakítása terén Magyarországon eddig kevés szakembernek volt módja megfelelő gyakorlatra szert tenni. E munkánkkal szeretnénk hozzájárulni annak a hiányosságnak pótlásához, amely műszaki irodalmunkban a magnézium megismerése és feldolgozása terén eddig fennállott. Munkánkban igyekeztünk az erre vonatkozó elmélet gyakorlati alkalmazását bemutatni. Könyvünkben - bár röviden - a magnéziumnak és ötvözeteinek metallográfiájával is foglalkozunk. Erre az a meggyőződésünk késztetett, hogy a korszerű öntészeti könyv nem nélkülözheti a metallográfiai vonatkozásokat sem."

leírás:

Kötése szétesett, ragasztószalag-darabok tartják.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!