MŰVÉSZET / Iparművészet kategória termékei
A későrómai iparművészet

: A későrómai iparművészet

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1989

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Iparművészet Klasszika-filológia

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Művészet és elmélet

Terjedelem:

272 p.; 40 tbl.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9631327493

tartalom:

Érdekes, nagyszerű könyv, igazi remekmű, a benne elmélyedni tudó olvasónak a művészettörténeti kutatás és gondolkodás kalandja; pedig a későrómai iparművészet - akárcsak Alois Riegl (1858-1905) korában - ma sem tartozik a művészet közkedvelt korszakai közé. Riegl azonban biztos kalauznak bizonyul labirintusában. A rendkívül érzékletes műelemzések révén a későrómai elefántcsont-faragványok, domborművek, épületek és ötvösmunkák szinte az olvasó személyes ismerőseivé válnak, és feltehetőleg meg is kedveli majd ezt a többé-kevésbé ismeretlen világot: az antikvitás alkonyát - az új európai művészet hajnalát; mindezeken túl pedig megismerkedik Rieglnek a művészettörténet-írásban új korszakot nyitó módszerével is. "Valamennyi Riegl-elemzés bensőséges párbeszéd a művel, amelynek két résztvevője a mű formája és a néző szeme, s a kettő a beszélgetés során minden titkát feltárja egymás előtt" - írja utószavában Szilágyi János György.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!