MŰVÉSZET / Iparművészet kategória termékei
A madár világgá repül, a szerencsével hozzánk menekül  / feliratos falvédő /

A madár világgá repül, a szerencsével hozzánk menekül / feliratos falvédő /

Kategóriák:

Iparművészet Népművészet Háztartás Feliratos falvédő

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

100 cm x 70 cm

tartalom:

"A szöveges falvédők egy csoportjánál bizonyosan felismerhetjük azok képzőművészeti forrásait, azonban ezek esztétikai értékének elemzése fölösleges, hiszen a falvédők nem tükrözik az eredeti értékét. Egy mű falvédőn való megjelenése nem függ annak esztétikai értékétől és fordítva, ami a falvédőn is megjelenik, még lehet rendkivüli érték. Így tehát a folyamat két végpontja, a műalkotás egyrészt, másrészt a falvédő nem nyújt semmiféle információt kettőjük kapcsolatáról, hanem éppen a folyamat maga, a képi ideának, a formának terjedése, jelentésváltozása, torzulása, és ezeknek állomásai rajzolhatnak pontos képet egy műalkotás "társadalmi elsajátításának" egy bizonyos történeti szituációban jellemző folyamatáról. Ezek szerint nem tehetjük fel a kérdést, holy milyen viszonyban van Leonardo: "Utolsó vacsora" c. képe a "Vegyétek és egyétek ..." c. falvédővel. Megvizsgálható azonban, hogy milyen úton, közvetítőkön keresztül kerülhetett Leonardo képi ötlete a konyha falára, s az eredeti tartalomból ezen az úton mi sikkadt el és mi volt az az összetartó erő, s mekkora volt a képi gondolat belső kohéziója, mely e procedura közben még mindig lehetővé tette azt, hogy eredetire ráemlékezzünk." Részlet Sinkó Katalin Az idea elenyészése c. munkájából, amely a Magyarországi szöveges falvédők a 19-20. században.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!