MŰVÉSZET / Iparművészet kategória termékei
Aquamanilék

: Aquamanilék

Kiadás:

Budapest, 1983

Kiadó:

Közművelődési Kiadó

Kategóriák:

Iparművészet Régészet Szobrászat Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Évezredek, évszázadok kincsei

Terjedelem:

31 p., ill.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9635630468

tartalom:

A középkor emlékeit bemutató kiállításoknak mindenhol s mindenkor figyelemre méltó darabjai a bronzból öntött figurális vízöntőedények, az aquamanilék. A Magyar Nemzeti Múzeum történeti kiállításán is látható ezekből a jellegzetesen középkori, különös tárgyakból néhány szép példány. Jellegzetességük elsősorban abból adódik, hogy bár határozott rendeltetéssel készült, víz tartására szolgáló edények, egyúttal azonban a középkori művészet legkorábbi önálló körplasztikái közé tartoznak. Plasztikai alkotásként koruk stílusát, formavilágát, eszmei tartalmait tükrözik, funkciójuk azonban szigorúan meghatározott feladatot rótt készítőikre: gondoskodni kellett a víz beöntésére és kitöltésére szolgáló nyílásokról, a megfelelő űrtartalomról és a használatot biztosító fogantyúról. Ha figyelembe vesszük, hogy mindezt sikerült egyesíteni a harmonikus formájú edényekben, mégpedig igen magas fokú mesterségbeli tudást igénylő, egy darabban készült üreges öntéssel, akkor tudjuk csak megfelelően értékelni ezeket a tárgyakat.

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel. Angol és német nyelvű összefoglalóval.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!