MŰVÉSZET / Iparművészet kategória termékei
Aranyozás és bronzozás

: Aranyozás és bronzozás

Kiadás:

Budapest, 2001

Kiadó:

Balassi Kiadó Magyar Képzőművészeti Főiskola

Kategóriák:

Iparművészet Műgyűjtés Művelődéstörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

136 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

963506425x

tartalom:

˝Érdekes megfigyelni, hogy már sok évezreddel ezelőtt az arany volt az értékmérő, és hogy a ködös távolba nyúló régi időkben az arany utáni vágy mily mértékben foglalkoztatta az emberiséget. A Biblia elején, a Paradicsom leírásánál mindjárt ezt olvassuk: "Folyóvíz jő vala pedig ki Édenből a kert megöntözésére; és onnét elágazik és négy főágra szakad vala. Az elsőnek neve Pison, ez az, a mely megkerüli Havilah egész földjét, a hol arany terem. És annak a földnek aranya igen jó." Nem nehéz megmagyarázni az emberiség korai ismeretségét az arannyal. Az arany egyike ama nagyon ritka fémeknek, amelyek tiszta állapotban fordulnak elő a természetben - ez már a múltban is közismert volt -, emellett megtartja hasonlíthatatlan szépségű fémes fényét és színét. Az ókori ember előtt, aki eleinte csak ékszerként használta abban az állapotban, amelyben találta, hamarosan nyilvánvalóvá vált, hogy milyen puha, és mennyire könnyen nyújtható. Ez vezette őt arra, hogy megmunkálja, alakítsa és így bebizonyítsa ügyességét.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!