MŰVÉSZET / Iparművészet kategória termékei
Fémművesség

: Fémművesség

Kiadás:

Budapest, 1977

Kiadó:

Képzőművészeti Alap Kiadóvállalata

Kategóriák:

Iparművészet Fémmegmunkálás

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Mai Magyar Iparművészet

Terjedelem:

177 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9633360730

tartalom:

"Ötvösség, réz- és bronzművesség, a kovácsoltvas művészete, zománcművészet - ez a könyv témája. Fémművességünk hosszú szünet után a szecesszióban virágzott ki újra, s a mai gyakorlat gyökerei is odáig nyúlnak vissza. Ezért az utóbbi öt-hat év termésének bővebb ismertetése előtt a kötet összefoglalja a század elejétől kezdve a magyar fémművesség történetét. A régi korok ötvösei nemesfémekkel dolgoztak, kevesek számára. Ma a drága nemesfém mellett a tömegigényt elsősorban rézből, bronzból készült, többnyire ezüstözött, krómozott ékszerekkel elégítik ki. A modern ékszer egyszerű formáival, a fém szépségének hangsúlyozásával egészíti ki a ruházatot. Az alkotóműhelyekből lakást, épületbelsőket és az épületek külsejét díszítő zománcozott, réz-, bronz- és vastárgyak, valamint használati cikkek is kikerülnek: dobozok, tálak, vázák, fali díszek, gyertyatartók, kapuk, rácsok. Nincsenek fémművességünkben uralkodó stílusirányzatok; művészeink sokféle egyénisége változatossá teszi a kezük alól kikerülő darabokat. Egy közös vonásuk van: az anyagszerűség tiszteletben tartása, vagyis a fémek természetének figyelembevétele a formák, díszítések kialakításakor. A kötet szerzője Koczogh Ákos, aki a mai magyar iparművészet ismert szakembere. Kerámia, porcelán, üveg, valamint Textil címmel írt könyveit a Képzőművészeti Alap Kiadóvállalata 1975-ben jelentette meg."

leírás:

Az első borító sérült.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!