MŰVÉSZET / Iparművészet kategória termékei
Finlandia

: Finlandia

Kiadás:

Budapest, 2001

Kiadó:

Helikon Kiadó

Kategóriák:

Iparművészet Művészettörténet Finnország

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

157 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632087380

tartalom:

"A Finlandiában a szerző - az előző évtizedekben, folyóiratokban publikált - tizennégy válogatott, szerkesztett írását gyűjtöttük egybe, amelyek nem időrendi sorrendet követnek, hanem az ország bemutatásától haladnak a finn művészet műfajain, eseményein át napjainkig. Suomi tájairól, művészeti örökségéről és hagyományairól szólnak ezek az írások, világhírű alkotókról, mint Alvar Aalto, Tapio Wirkkala, a Tillander ötvöscsalád vagy a Lapponia ékszerműhely remekeiről. Részletesen foglalkozik a szerző a finn szecesszió korával, mestereivel, a porvoói Iris műhellyel. E sikerek kiemelkedő személyisége volt Akseli Gallen-Kallela, a nemzeti romanticizmus és a finn Jugend egyik vezéralakja. Koós Judith elsőként vizsgálja a művész magyarországi látogatásának eredeti dokumentumait és azokat az alkotásokat, melyek magyar gyűjteményekbe kerültek. Kötetünk képanyaga - szintén elsőként - közli együttesen a helsinki gyűjtemények válogatott alkotásaival a budapesti gyűjtemények ugyancsak válogatott, finn vonatkozású műtárgyait."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!