MŰVÉSZET / Iparművészet kategória termékei
Keleti szőnyegek

: Keleti szőnyegek

Kiadás:

Budapest, 1976

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Iparművészet Műgyűjtés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

60 p., 20 tbl.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

963131412x

tartalom:

"Ősidők óta voltak és vannak uralkodók, főurak és gazdag polgárok, akik vagyonuk egy részét a keleti művészet színpompás termékébe, régi szőnyegekbe fektették. Egy-kétszáz éve versenytársuk is jelentkezett: a nagy iparművészeti gyűjtemények, múzeumok szakemberei is árgus szemekkel figyelik, nem bukkan-e fel valahol egy-egy régi keleti szőnyeg, amelynek sokezer csomójában ősi minták őrzik elfeledett jelentésüket és a szőnyegszövők fantáziáját, álmait. Könyvünk szerzője a szakirodalom szerteágazó anyagát ezért úgy csoportosította, hogy a gyűjtők részére is elegendő tájékoztatást nyújtson a keleti szőnyegek készítésének változatos technikájáról, a jelképes ornamentikáról és a szőnyegek kezelésének évszázados tapasztaltairól is. A távol-keleti, kisázsiai, közép-ázsia, spanyolországi és afrikai szőnyegek történeti áttekintése azonban nemcsak a szakembernek, hanem általában mindenkinek fontos ismereteket nyújt, aki érdeklődik e művészet iránt."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!