MŰVÉSZET / Iparművészet kategória termékei
Magyarország műszaki múzeumai

, : Magyarország műszaki múzeumai

Kiadás:

Budapest, 1982

Kiadó:

Műszaki Könyvkiadó

Kategóriák:

Iparművészet Művelődéstörténet Technikatörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

194 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9631044920

tartalom:

Hazánk kulturális életében egyre fontosabb szerepet töltenek be a múzeumok. Történeti szempontból nézve eleinte csak a szépművészeti alkotások, majd később az iparművészeti tárgyak és régi kultúrák emlékeinek megőrzése volt a feladatuk. Az ipar és a technika rohamos fejlődése azonban a műszaki tudományok felé irányította a figyelmet és új gyűjteményágak kifejlesztését sürgette, amelyek az ipartörténet és a műszaki haladás történelmi dokumentumait őrzik. Az 1980. év végéig egész hálózata alakult ki a technikai emlékeket gyűjtő múzeumoknek. Ez a könyv a múzeumok ismertetésén kívül egy-egy iparág történetét is tárgyalja, s a technikatörténet keretén belül felhívja a figyelmet e múzeumokben található legkiemelkedőbb és gyakran világviszonylatban is egyedülálló emlékekre.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!