MŰVÉSZET / Iparművészet kategória termékei
Szelencék titkai

: Szelencék titkai

Kiadás:

Budapest, 1994

Kiadó:

Helikon Kiadó

Kategóriák:

Iparművészet Műgyűjtés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

74 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9633365600

tartalom:

"A szelence apró, jobbára zsebben hordható, fedeles doboz - édesség, szépségtapasz vagy más kendőzőszer tárolására. Ismerték már a középkorban is, de csak később, a Napkirály udvarában lett divatos. A XVIII. században már egész Európában nagy népszerűségnek örvendett e pompás kivitelű, nem ritkán aranyból vagy ezüstből készült, pazar módon - portréval vagy jelenettel - ékesített tárgy. [...] Magyarországon is több jelentős kollekció létezett, amelyek különleges darabjait ma az Iparművészeti, az Esztergomi Keresztény és a Magyar Nemzeti Múzeum őrzi. Róluk szól Ács Piroska művészettörténész, az Iparművészeti Múzeum munkatársa ebben a díszes kiállítású - 160 színes reprodukciót tartalmazó - könyvben, amely egyúttal az európai szelencekészítés történetével, legjelentősebb típusaival, műhelyeivel és mestereivel is megismerteti az olvasót. A gyűjtőknek pedig az ötvös- és mesterjegyek feloldásával kézikönyvként szolgál."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!