TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Nemzeti önszemlélet a mai ír drámában (1960-1990)

: Nemzeti önszemlélet a mai ír drámában (1960-1990)

Kiadás:

Budapest, 1999

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Ír irodalom Esztétika

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Modern Filológiai Füzetek

Terjedelem:

228 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630575566

tartalom:

"Számos kritikus szerint 1960 óta az ír dráma úgynevezett második reneszánszát éli. A könyv az adott időszakban született angol nyelvű ír drámai termés húsz reprezentatív alkotását elemzi, amelyek a posztkoloniális nemzeti lét kérdéseire reflektálva, hagyományt és kísérletezést ötvözve újítják meg a műnemet. A drámák vizsgálata négy nagy témakörnek megfelelően történik: 1. nemzeti tulajdonságok, értékrend, identitás; 2. vallási, politikai ellentétek és következményeik; válság és erőszak; 3. történelem és történelemszemlélet; 4. nyelv és hagyományok. A szerzők között Brian Friel és Thomas Murphy szerepel kitüntetett helyen: számos művüket elemzi a könyv. John B. Keane, Thomas Kilroy, Stewart Parker, Frank McGuinness, Sebastian Barry s mások egy-egy dráma révén kapnak helyet a kötetben. Az elemzés folyamatosan figyel az angol nyelvű drámaírás egészében, s magában az ír irodalomban adódó párhuzamokra. Végül a vizsgált anyag alapján a mai ír dráma formai fejlődésére vonatkozó következtetéseket von le a szerző."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

800 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!