TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Hogyan üljünk a pegazuson? Történetek a XIX. századból

: Hogyan üljünk a pegazuson? Történetek a XIX. századból

Kiadás:

h. n., 1997

Kiadó:

Pro Pannonia Kiadói Alapítvány

Kategóriák:

Irodalomtörténet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Pannónia könyvek

Terjedelem:

218 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

963907909x

tartalom:

"Kedvelhetjük-e a napi élettel kapcsolatot alig találó, komor hangulatú, a vigadozást, az ital melletti jókedvet elutasító irodalomtörténetet? Hiszen a múltból sok-sok adat van arra, hogy a felhőtlenül boldog vagy keserédes, kacagtató vagy borongós humor állandó társa volt irodalmunk jeles alkotóinak" - vallja Laczkó András irodalomtörténész, kritikus, a könyv szerője. Hitvallásának megfelelően arra vállalkozott, hogy megírja a 18. század végi és a 19. századi magyar irodalomtörténet és kultúra ismert alakjairól szóló humoros történeteket, anekdotákat. Az Arany Jánosról, Berzsenyi Dánielről, Deák Ferencről, Festetics Györgyről, Eötvös Károlyról, Kölcsey Ferencről, Jókai Mórról, Mikszáth Kálmánról, Vörösmarty Mihályról és másokról szóló írások új, ismeretlen oldalukról mutatják be a mindannyiunk által ismert szereplőket. A könyv így nem csak érdekes olvasmány, hanem hasznos kiegészítője is a "komoly" irodalomtörténetírásnak.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!