TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Hofmannsthal és kora. Szecesszió vagy értékvesztés?

: Hofmannsthal és kora. Szecesszió vagy értékvesztés?

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1988

Kiadó:

Helikon Kiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Művelődéstörténet Egyetemes történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

221p .

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632079280

tartalom:

˝Hermann Broch nagy ívű korképet vázol fel esszéjében, amely kultúrtörténeti regény is lehetne: azt vizsgálja, hogyan volt képes a múlt század végi bécsi kultúra önnön stílustalanságát minőséggé, sőt máig jellegzetes, önálló ízlésiránnyá emelni. Azt a pillanatot ragadja meg, amelyben az Osztrák-Magyar Monarchia válsága a modern emberi létezés válságaként jelent meg, s ennek egyik legsajátosabb művészi feldolgozását a kiváló költő, Hugo von Hofmannsthal (1874-1929) adta. Hofmannsthalt mind származása, mind neveltetése arra késztette, hogy a bécsi kultúra utolsó felvirágzásában, amelyet már az elmúlás csendje és üressége vett körül, a hagyományok roncsainak eklektikus halmazát még egyszer egységessé, egyetemessé s ezáltal igazivá tegye; költészetében még egyszer, utoljára összefonódik élet, álom és halál, s a világháború árnyékában még egyszer megszólal a világszínház. Hermann Broch, aki a 20. század egyik legkiválóbb prózaírója volt (regényei közül A kísértő és a Vergilius halála magyarul is megjelent), esszéíróként is a legnagyobbak közé tartozott. A Hofmannsthal és kora című munkája olyan gondolkodónak mutatja, aki rendkívüli éleslátással és példás következetességgel tárja fel a modern művészet, sőt az egész újkori kultúra válságba torkolló ellentmondásait, s gondolja végig új művészi értékek keletkezésének lehetőségét.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!