TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
A C. Herenniusnak ajánlott rétorika latinul és magyarul

: A C. Herenniusnak ajánlott rétorika latinul és magyarul

Kiadás:

Budapest, 1987

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Klasszika-filológia Latin nyelv

Nyelv:

Magyar, Latin

Sorozat:

Görög és latin írók

Terjedelem:

328 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630545136

tartalom:

˝Az első (ránk maradt) latin nyelvű rétorika szerzője alapos és jól használható tankönyvet adott nemcsak C. Herennius, hanem hosszú évszázadok tanulóinak a kezébe is. Görög szerzők nyomdokain indult, de - mint tapasztalt, kiváló szakember és hivatott pedagógus - alkotó módon használta föl forrásait: nem egy kérdésben önálló elveket vall és valósít meg, s nem egy tárgyról (így az előadásmódról és az emlékezőtehetség fejlesztéséről) elsőként értekezik tudományos igénnyel. Művében rendszeres foglalatát nyújtja a szónok számára szükséges ismereteknek: részletesen tárgyalja a szónoki beszéd fölépítését, fajtáit, az előadásra és a stílusra vonatkozó tudnivalókat, sorra veszi és élvezetes, szemléletes példákkal illusztrálja a különféle szó-és gondolatalakzatokat. De mindezt nem valamiféle elvont tudomány szolgálatában, hanem azzal a céllal, hogy korának (a római köztársaságvég forrongó évtizedeinek) fórumi küzdelmeire fölvértezze tanítványát a rétorika fegyvertárával; nem kis mértékben járulva hozzá a római szónoklás és irodalomtudomány aranykorának kibontakozásához...˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!