TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
A drámafejlődés útjai

: A drámafejlődés útjai

Kiadás:

Budapest, 1969

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Színház Esztétika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

487 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A könyv a drámafejlődés modern szakaszát tekinti át Goethétől O'Neillig és Brechtig. Alapkérdése, hogy mennyiben jelentett formaalkotó tradíciót a shakespeare-i drámatípus az európai, illetőleg részben az amerikai drámafejlődésben. Ennek alapján két modellt különböztet meg. Az egyik a shakespeare-i típusú dráma, melyet Goethe fiatalkori darabjai, Puskin Borisz Godunovja, Büchner Danton halála, Gorkij Jegor Bulicsovja képvisel. A másik modell fő vonásaiban Schillernél alakul ki. Ebben a stílushagyományban születik a hebbeli-wagneri dráma, majd Ibsen hatalmas színháza, ide csatlakozik az amerikai dráma is. A XX. század elejének drámai forradalmai ezt a szétválást igyekeznek megszüntetni. Kísérleteikből nő ki Csehov, Brecht és O'Neill nagyszabású drámai művészete. A kötet különösen a két modell történetének, társadalmi és esztétikai következményeinek elemzése során jut meglepően újszerű eredményekre."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

1 400 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!