TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
A finn irodalom története

: A finn irodalom története

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1981

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Finn irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

534 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632810023

tartalom:

Kai Laitinen a finn irodalomtörténet-írás és irodalomkritika Európa-szerte elismert mestere, a finn Írószövetség alelnöke, a finn Pen Club titkára. Egyike azoknak, akik legtöbbet tették és teszik a finn-magyar kulturális kapcsolatok bővítéséért és elmélyítéséért. Gyakori látogató hazánkban, figyelemmel kíséri az irodalmi életünket, szívügye, hogy minél többet tudjanak meg egymásról a közös finn-ugor régmúlt hagyományait őrző népeink. Ez a könyve kiadónk kezdeményezésére született. Alapja a modern finn irodalom történetét tárgyaló, számos európai országban megjelent, nagysikerű műve, amelyet kiadónk kérésére folytatott az időben visszafelé, és bővített ki a teljes finn irodalom nagyjaival, Agricolán, Sillanpan és Linnán keresztül Larniig, és képet alkothat a XIX. és XX. századi finn irodalom gazdag felvirágzásáról. A népköltészetet és ennek keretében mindenekelőtt a Kalevalát tárgyaló fejezet a neves finn etnográfus, Satu Apo munkája, amelyet szintén kiadónk felkérésére írt. A legújabb kutatási erdményeket is magába olvasztó, szintetizáló igényű, gondosan kimunkált esszéstílusban megírt irodalomtörténeti összefoglalásról Laitinen maga így nyilatkozott: "Munkámban igyekeztem az irodalmat a történelmi események folyamatába beilleszteni; az összevetés érdkében valamennyi fejezet élére rövid történeti és kultúrtörténei áttekintés került, amelyek remélhetőleg megkönnyítik majd az eligazodást az ismeretlen talajon. Megpróbáltam szem előtt tartani azt a körülményt is, hogy az irodalomnak megvan a maga belső története és megvannak a saját korszakai. "És végül még annyit tett hozzá: "Bízom benne, hogy könyvem a maga eszközeivel erősíteni fogja a Magyarország és Finnország között régóta fennálló meleg kultúrkapcsolatokat." - Mi biztosak vagyunk ebben.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!