TÖRTÉNELEM / Franciaország története kategória termékei
A franczia forradalom története

: A franczia forradalom története

Kiadás:

Budapest, 1878

Kiadó:

Franklin-Társulat

Kategóriák:

Franciaország története

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

112 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

„1789. május 4-én Francziaország nagy és dicső napra virradt. E napra volt kitüzve az ünnepélyes «Veni Sancte» az etats generaux, az országos karok és rendek tanácskozásának megkezdéséhez. A követek, akik ötszáz kerületben mintegy négy millió polgár által választva, huszonöt millió ember reményeit és ohajait képviselték, már előbb május hó 3-án tömegesen megjelentek ugyan és testületileg tisztelkedtek Versaillesban a királynál, hanem azért hivatalos müködésök első tényeül és bevezetéseül csak a Veni Sancte, a szentlélek segélyül hivása tekinteték. Alig pitymallott: egész Páris talpon termett, nehogy e nagyszerü látványt elszalaszsza, s mig a boltok szokás ellenére mind zárva, s a piaczok és vásári bódék üresen maradtak, a főbb utczákon vasárnapi-öltönyben, kicsipve és fölczifrázva, ezernyi néptömeg nyüzsgött, zsibongott, hullámzott és tódult – részint gyalog, részint lóháton vagy kocsin, s egymást folyton elkerülni törekedve Versailles felé...”

leírás:

Érvénytelen bélyegzővel.

Állapot:

közepes

Ár:

1 800 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!