TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
A Gyűrűk Ura filozófiája

, : A Gyűrűk Ura filozófiája

Kiadás:

Budapest, 2004

Kiadó:

Édesvíz Kiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

273 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9635287461

tartalom:

˝Tolkien kitalált világa sokban különbözik a miénktől: Középföldén nincsenek forgalmi dugók, bosszantó TV-shopok vagy pocsék valóságshow-k, nincsenek válások, rágalmazó politikai hadjáratók és sörnél erősebb tudatmódosító szerek sem. Mindezek ellenére Középfölde mégis hasonlatos a mi világunkhoz. Így hasznos párhuzamokat, és komoly tanulságokat fedezhetünk fel. Tolkien és A Gyűrűk Ura hatása felbecsülhetetlen. Bassham és Bronson professzorok egy Szövetséget hívtak életre olyan tudósokból, akik egyaránt képzettek a filozófia tudományában és behatóón ismerik Középfölde világát. Megannyi kérdés született Tolkien lenyűgöző hősi története nyomán, amelyek valójában az etika, illetve a morálfilozófia alapvető kérdései: Lehet-e az emberfeletti erőt jóra használni vagy a hatalom minden esetben rabul ejti, az embert? Létezik-e a hatalom "jó" és "rossz" használata morális értelemben? Lehetséges-e összhangban élni a természettel és más népekkel? Nem tartanánk-e az örök életet unalmasnak és terhesnek? Vannak-e erkölcsi és etikai korlátai az uralkodási vágynak? Hogyan akadályozhatjuk meg a globális, minden "népet" érintő katasztrófákat? Tolkien maga is remélte, hogy történetei segíthetik olvasóit a jobb emberré válásban, és tudatosan vetett fel néhányat a mitológia, a vallás és a filozófia legkomolyabb kérdéseiből. Még a legtapasztaltabb Tolkien-kutató is talál merengenivalót ebben a magával ragadó gyűjteményben, amely Frodó és barátai történetét egy más, elgondolkodtató szemszögből láttatja. Mint egy darab lembas, minden egyes tanulmány elégedetté tesz egy napra - ami azt jelenti, hogy három hétig evés helyett lehet olvasni ezt a könyvet.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!