TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
A Janus Pannonius-szöveghagyomány

: A Janus Pannonius-szöveghagyomány

Kiadás:

Budapest, 1981

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Nyelvészet Reneszánsz

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Humanizmus és Reformáció

Terjedelem:

108 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630526115

tartalom:

"A szerző e munkájában a Janus Pannonius műveit tartalmazó több XV. századi és XVI. század eleji kézirat, valamint XVI. századi nyomtatott kiadás eredetét, egymáshoz való viszonyát vizsgálja. Részletesen foglalkozik a néhány éve megtalált és eddig még nem publikált Sevillai II. kódexszel, amely sok tekintetben új megvilágításba helyezte a Janus-szöveghagyományt. Megállapítja, hogy Janus már maga törekedett saját műveinek gyűjteménybe foglalására, de a munka befejezésében korai halála megakadályozta. Műveinek összegyűjtése és fennmaradása Mátyás király rendelkezésének és a magyarországi humanisták tevékenységének köszönhető. Janus ismerete Magyarországról terjedt el Európában és jutott vissza Itáliába, ahol ottani működésének eredetileg kevés nyoma maradt. A szerző külön fejezetben tárgyalja Janus leveleit, s a korábbinál jóval gazdagabb anyagot szolgáltat Janus prózastílusának vizsgálatához."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

900 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!