TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
A József Attila-i teljességigény

: A József Attila-i teljességigény

Kiadás:

Budapest, 1988

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Magyar irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

370 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631412032

tartalom:

"A tehetséges, rendkívül felkészült fiatal irodalomtörténész kötete annak bizonysága, hogy létezik még olyan szemszög, amelyből századunk meghatározó jelentőségű költőjének József Attilának életműve eredményekkel, meglepetésekkel, lehetőségekkel gazdagon vizsgálható; s úgy tárul fel ennek az egyedülálló lírai világnak, alkotásmódnak és élménykörnek a szerkezete, hogy középpontjában a motívum marad, mint ennek a szemléletnek s az általa faggatott életműnek a sarkpontja. Nem hagyományos irodalomtörténet s nem is valamiféle elvont irodalomelmélet Szigeti könyve tehát, hanem mindkettőnél több: egy - a motívumok szempontból különösen termékeny - költői életmű nyilatkozik itt meg eddig ismeretlen módon, s vall az élettények eddig homályban maradt, ám éppen a költészet szempontjából rendkívül lényeges vonásairól - másrészt a mélytudat meghatározó s éppen a költeményekben felszínre törő szerepéről s így a döntő emberi viszonylatok "örök" jelentőségéről. Szigeti könyvét nemcsak az irodalomtörténet szakemberei olvashatják érdeklődéssel és tanulságokkal - de mindazok, akiket valamiként megérintett József Attila költői világának néhány alapvető kategóriája: az anya, a gyermek, az apa, a játék, a felnőttség vagy a végül mindent elborító csend."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!