TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
A költemény felé

: A költemény felé

Kiadás:

Budapest, 1974

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Terjedelem:

494 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

A költő újabb esszéiből ad válogatást a kötet. Főképpen azokból az írásokból, amelyekben Héra Zoltán, a lírikus, a líra életforrásairól beszél. Költészetközpontú így ez a könyv, de úgy, hogy egyszersmind valóságközpontú, életirányultságú. A "költemény felé": az itt többnyire annyit jelent, hogy a valóság felé, a költészet szintjére emelt életért, küzdve, tusakodva is érte. Látásmód és módszer ez ebben a könyvben. Így támadja Héra Zoltán a költészettel, mind irodalommal kapcsolatos félreértéseket, ahogy ő írja: a babonákat is. A gyakorlat súlyosabb szempontjait ütközteti a könnyű elmélkedésekkel, a felületes költészetkritika közhelyeivel. Miközben saját művészetének hátterét is felvázolja, a Látogatás a majorban című útirajzával és más írásaival, képet ad eredendő élményeiről és szellemi vonzalmairól. S mindezt a jó napló sűrűségével, változatosságával, egyéni színeivel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!