TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
A költészet dicsérete. Válogatott cikkek, tanulmányok

: A költészet dicsérete. Válogatott cikkek, tanulmányok

Kiadás:

Budapest, 1967

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Magyar irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

593 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

˝A költő, akinek prózai gyűjteményét most veheti először kezébe az olvasó, Szabó Lőrinc indulásától kezdve haláláig, harmincöt éven keresztül fáradhatatlanul azon munkálkodott, hogy a költészet és a közönsége között oly kitartóan szívós homályt eloszlassa. Halála után tíz esztendővel elcsodálkozva szemlélhetjük a változatos és hosszú gondolatsort, mely a napjainkra klasszikussá érett költői-fordítói életművet egyes szakaszaiban körülkeríti. Körülkeríti vagy még inkább benne, közte kígyózik, kiegészítő magyarázatául annak a megvalósított eredménynek, ami a költőben tiszta vágyként még tovább dolgozhatott: hogy műveivel és műfordításaival olvasóit valóban bekapcsolja az élő irodalom áramába, be a világirodaloméba is. Ezekkel a pontos elemző tanulmányokkal, tiszta szerkesztésű esszékkel, apróbb cikkekkel is. Egyrészt a világlíra néhány nagy, általa szinte legnagyobbnak tartott alakjának és életművének boncolgatását tarthatta alkalmasnak erre a műveletre. Mennyi gonddal és milyen sokoldalúan tudja elemezni, végigkövetni Baudelaire, Verlaine, a lírikus Shakespeare, a mezei illatú Francis Jammes művészetét és életét is.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!