TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
A kubizmus. Válogatás a mozgalom dokumentumaiból

A kubizmus. Válogatás a mozgalom dokumentumaiból

Kiadás:

Budapest, 1975

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Képzőművészet Esztétika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

253 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632801555

tartalom:

"Ha a kubizmus nem is volt a művészettörténet legfontosabb forradalma, mindenesetre a legteljesebb és legalaposabb forradalma volt. Az előző öt században az iskolák, stílusok és helyi festési modorok a társadalmi átalakulások, változó mecénások vagy földrajzi fluktuációk szerint követték egymást. De egyetlen művészi forma sem módosította oly mértékben a nyugati festészet princípiumait, egyik sem rendítette meg annyira alapjait, mint a kubizmus. S valóban a képzőművészet területén az a fonál, a mely a quattrocentótól az impresszionizmusig három és fél évszázadot köt össze, jóval egyenletesebb, mint az, amelyik ötven évvel később a festészetben az impresszionizmustól a kubizmusig vezet. Ha eltekintenénk valamennyi társadalmi és történelmi elemtől, egy Renoir-arckép összehasonlíthatatlanul közelebb állna Raffaellóhoz, mint Picasso valamelyik kubista korszakában festett portréjához." John Golding

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!