TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
A magyar irodalom

: A magyar irodalom

Kiadás:

Budapest, 1979

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Magyar irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

772 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632807189

tartalom:

"Az IRODALOMRÓL beszélni annak, aki maga is naponta művelni próbálja, nem visszatetsző-e? - vetődött fel bennem többször is a gondolat e könyv írása közben. Megnyugtatott mégis, hogy ebben az esetben nem a cigány dicséri a maga lovát, hanem közös ügyünkről, nagy irodalmunkról vetek papírra gondolatokat; az önismeret nagyon is nehéz útját könnyíthetem meg, ha szándékomhoz valamennyire is híven sikerült hét évszázad irodalmának küzdelmeit felidéznem. Mélyen meggyőző és szívből vallom, amit Szabó Lőrinc: "a hagyomány, a múlt éppúgy megeleveníthető, mint a mai nap. Egy emberöltőnyi saját tapasztaláshoz egy emberöltőnyi idő szükséges, de a szellem századokat megismerhet egy fél esztendő alatt, s a hagyományban is élni: annyi, mint nagyobb életet élni, egy nagyobb nemzetben élni. Magyar nemcsak annyi van, amennyi velünk egyszerre él és lélegzik a nap alatt; a magyarsághoz hozzátartozhatnak a halott magyarok milliói, tíz- és százmilliói. Tőlem függ, hogy hozzátartoznak-e." Irodalmunk mindent megőrzött, ami belőlük érték, és amit nem nélkülözhetünk mi sem: a nagy történelmi tanulságot, tapasztalatot. Emléküknek is adózunk, magunkat is megbecsüljük, ha költőink, íróink által megőrzött legigazibb múltunkat átélve, az élőkhöz kapcsoljuk azokat, akik Balassival és Petőfivel voltak kortársak, akik mindörökre hozzánk tartoznak. Ebben szeretné az olvasót segíteni irodalmunk történetét összefoglaló könyvem. (Simon István) Most második kiadásban Pomogáts Béla kiegészítéseivel jelent meg Simon István műve."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!