TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
A magyar irodalom képeskönyve

: A magyar irodalom képeskönyve

Kiadás:

Budapest, 1956

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Könyvészet Magyar irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

343 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A költészet szavakkal szóló művészet; az irodalom anyaga, eszköze, eredménye a nyelv. Mit keres bennük, körülöttük a kép? A poézis képes beszéd, mondta a régi esztétika, az irodalom az időben elbeszélve teszi élményünkké azt, amit a képzőművészetek egyszerre, közvetlen látványként idéznek elénk a térben. De az élet egymást termékenyítve fonja össze a szóló és képzőművészeteket: a zenében, festészetben, szobrászatban, költészetben, irodalomban más-más nyelven ugyan, de egyazon emberi lélek szól, játszik, alkot, oldja-örökíti magát. Költészetnek és irodalomnak alkata szerint is van tehát egy látványos, szemhez szóló része. A képzelet látomásait, a gondolat lélekben kifejlő építményeit igyekeznek az illusztrátorok valóságos képekkel megjeleníteni. Az ember arra vágyik, hogy megörökítse, amit megálmodott, kigondolt, szóba foglalt: tehát kőbe vési, leírja, kinyomtatja szöveggé formált mondanivalóit. A betű, az írás, a nyomtatvány pedig csupa látvány. Pompázó vagy szegényes, egyszerű vagy hétköznapi jelenség; a szöveg szolgája vagy esetleg fontosabb annál, maga is alkotás; a történelem folyamával változó, erjedő, tisztára érő s elzüllő ízlések szülötte és kifejezője. Az irodalom története a művek története. De hozzá tartozik a művek köntösének, szemléletes megjelenítésének sokrétű, s az ember alkotásai közt nem jelentéktelen története is."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!