TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
A magyar irodalom modern irányai I. Kezdetek. A folytatás. Szimbolizmus I.

: A magyar irodalom modern irányai I. Kezdetek. A folytatás. Szimbolizmus I.

Kiadás:

Budapest, 1985

Kiadó:

Forum Könyvkiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Magyar irodalom Avantgard

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

285 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Másfél évtizeddel ezelőtt jelent meg Bori Imre háromkötetes munkája a magyar irodalmi avantgarde-ról. Új szempontokkal gazdagította az irodalomkutatást, új fejezetet nyitott a magyar irodalomtörténetben, s megbolygatta az addig érvényes rendszert és mércéket. Az azóta eltelt időben a neves irodalomtörténész folytatta munkáját, sőt mélyebbre ásott, s kereste a modern magyar irodalom gyökereit. Ennek a munkájának az eredményeit tárja elénk újabb művében, melynek első kötetét tartja kezében az olvasó. Arany János, Madách Imre, Jókai Mór, Vajda János, Reviczky Gyula, Komjáthy Jenő munkásságának ez ideig kevésbé megvilágított oldalát, fel nem fedezett rétegét mutatja be, eddig kevéssé vizsgált és nem kellőképpen értékelt írókra (Asbóth János, Czóbel Minka) irányítja a figyelmet, új nézőpontokat érvényesít, a megújulás elemeit fedezi fel az írók műveiben, a korszerűség és az európaiság jegyeit találja meg és emeli ki majd másfél évszázad magyar irodalmában, s evvel megveti irodalmunk modern megközelítésének, szélesebb látóhatárú értékelésének alapjait.

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

800 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!