TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
A magyar regény története

: A magyar regény története

Kiadás:

Budapest, 1939

Kiadó:

Királyi Magyar Egyetemi Nyomda

Kategóriák:

Irodalomtörténet Magyar irodalom Művelődéstörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

400 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"A magyar irodalom egyik legérdekesebb problémáját ragadta ki Császár Elemér, azt akarja megmutatni, hogy miképpen fejlődött ki Dugonics András félszeg és kezdetleges kísérleteiből kiindulva a magyar regény odáig, ahol ma van, amikor elérte azt a fokot, amelyen már megvan számára a kifejezés minden lehetősége. Mert amíg Dugonicsnál és utána jó ideig a regényírás a magyar író számára kipróbálatlan terület volt, még Jósika is csak úgy tudott rajta megállani, hogy teljesen Walter Scottra támaszkodott, egészében és részleteiben, minden következményeivel átvette és magyar témákra alkalmazta a regény walter-scotti politikáját - a mai magyar regényíró már jóformán mindenütt kipróbált vagy legalább is kitapogatott területen jár, akármilyen témát, akármilyen módszerrel próbál feldolgozni. A magyar regény formája, ma, Kemény, Eötvös, Jókai és Mikszáth után felhasználhatja a regényírás minden lehetőségét, csak tehetségre van hozzá szükség. És ezzel párhuzamosan haladt a magyar olvasóközönség kultúrája is az olvasásba: Tolsztoj és Balzac is megtalálják ma a maguk megértő közönségét a magyar olvasók között és megtalálná - ha volna - a Balzac vagy Tolsztoj méretei szerint magyar regényíró is."

Schöpflin Aladár, Nyugat: 1922

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!