TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
A mítosz poétikája

: A mítosz poétikája

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1985

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Mitológia Néprajz Népköltészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

517 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632814010

tartalom:

˝Az 1918-ban született Jeleazar Meletyinszkij korunk egyik legismertebb tudósa. Számos alapművet írt a mitológia és a folklór témakörében; ezek egyikét, nagyszabású összegező munkáját, "A mítosz poétikája" címűt mutatjuk be a magyar olvasóknak. A könyv első részében Meletyinszkij a modern mítoszelméleteket tekinti át ("remitologizáció", ritualizmus, funkcionalizmus, a francia szociológiai iskola, szimbolizmus, analitikus pszichológia, strukturalizmus stb.), majd azt kutatja, hogyan tükröződtek a klasszikus mítoszformák az epikus folklórban. A kötet harmadik, lebilincselően izgalmas és újszerű része a XX. század irodalmában kutatja a "mitologizmus" jelentkezését (a többi között Joyce, Thomas Mann, Kafka munkásságában). Meletyinszkij munkáját gazdag irodalomjegyzék, jegyzetanyag és névmutató teszi teljessé.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!