TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
A Németh László-pör

: A Németh László-pör

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

226 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631406377

tartalom:

"Mikor a Németh Lászlóról szóló első könyvemet, a Németh László üdvtanát írtam, az volt a célom, hogy az etikai magból, a belső és külső, a személyes és nemzeti vállalás felől kíséreljem meg átvilágítani az életművet. A kötet körül felcsapó vita azzal a jó érzéssel töltött el, hogy kihívás lehetett a továbbgondolásra, s ezzel részese a Pör föllobbantásának, amelynek gyújtózsinórja régen ég. Amit megkíséreltem ott, azt folytatom most. Ennek a munkámnak a célja is az, hogy újabb serkentő ajánlat lehessen szembenézésekre, tisztázásokra. Ezúttal néhány csomópontot emelek ki. Részben azért, mert nem kaptak még megvilágítást, részben azért, mert más mondanivalóm van róluk, mint amelyek a Németh-életmű kiváló ismerői és elemzői részéről eddig elhangzottak. Mindenekelőtt az 1920 tájékán kezdődő korválság íróját figyelem Németh Lászlóban. Próbálom felvázolni ennek az azóta is tartó európai, benne kelet-európai korválságnak a jellegét, magyar sajátosságait, hogy rámutathassak, mennyiben volt a Németh-életmű belső és külső, személyes és nemzeti okok miatt ennek maradandó, és ma már úgy tűnik fel, egyik legjellegzetesebb kifejezője."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

1 400 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!