TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
A. P. Csehov

: A. P. Csehov

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1963

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Orosz irodalom Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

306 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

˝E könyv szerzője elismert Csehov-kutató, és mint ilyen, igen népszerű az olvasók körében. Magyarul ez a műve jelenik meg elsőként, olvasóink Csehovról írt monográfiája alapján ismerik meg tehát sajátosan egyéni módszerét, finom tapintattal elemző írásművészetét. Papernij ugyanis eltér a monográfia-írás hagyományos módszerétől. Könyvét Csehov témáinak megfelelően húszegynéhány fejezetre bontotta, amelyek a nagy orosz klasszikus művészi útjának egy-egy határkövét jelzik. Az első fejezettől kezdve - amelyben a kezdő író álnévvel írt műveit elemzi -, a "nevetés és tréfa világából" Csehov művészetének bonyolult útjain keresztül röviddel halála előtt írt, leszűrt, kiforrott novelláig egészen új vonásait mutatja meg a nagy orosz kritikai realista írásművészetének. - Maradéktalanul feltárulnak előttünk Csehov esztétikai nézetei, de nem dekleratív, elvont megállapítások, hanem a csehovi világ finom és árnyalt eszközökkel való, konkrét elemzésének formájában. Érdekesen veti össze Dosztojevszkij és Csehov tragikumkoncepcióját. Kitűnő érzékkel használ fel már ismert és új dokumentumokat is a kérdések megvilágítására. Remekül bontakozik ki írásaiból Csehov korának társadalmi és irodalmi élete, közvetlen környezetének képe, viszonya Tolsztojhoz, Gorkijhoz, Sztanyiszlavszkijhoz stb. - Műve méltán számíthat az irodalomszerető közönség érdeklődésére és rokonszenvére.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!