TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
A pellai Poszeidipposz epigrammái

: A pellai Poszeidipposz epigrammái

Kiadás:

Budapest, 2005

Kiadó:

Eötvös József Könyvkiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Klasszika-filológia Mitológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

178 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9637338128

tartalom:

"A Pellában született Poszeidipposz (kb. 310-240 Kr. e.) egyike volt a hellénisztikus görög költészet legnagyobb epigramma- ill. elégiaíróinak. Az ókor modern kutatásában ritkán fordul elő olyan szenzációs lelet, mint az az 1992-ben ismertté vált papirusztekercs, melyet mai lelőhelyéről Milánói Papíruszként emlegetünk. A Ptolemaioszok Alexandriájában alkotó költő ciklusokra osztott gyűjteményes verstekercsét másodlagosan múmiadíszként használták fel; mintegy 600 verssort és körülbelül 112 önálló darabot tartalmaz. Hihetetlenül színes és szemléletes képet ad az akkori világtól. A drágakövekről szóló ciklus költői mesterművekkel jeleskedhet, a sírversek, a hajótöröttekről szóló epigrammák az emberi együttérzés szép tanúságai. Ma is érdekes sporttörténeti szempontból, a lóversenyekről szóló ciklus. Magáért beszél a régebbi görög irodalom felhasználása. Az új lelet felhívta a figyelmet a korábban ismeretessé vált darabokra is. Az olvasó most a teljes Poszeidipposzt kapja görögül és magyar műfordításban, alapvető magyarázatokkal. Németh Béla, a nyelvtudomány kandidátusa szánt erre a munkára néhány évet, s ajánlja a jóindulatú olvasó figyelmébe."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!