TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
A só íze

: A só íze

Kiadás:

Budapest, 1976

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Magyar irodalom Művelődéstörténet Regény, elbeszélés

Sorozat:

Illés Endre művei

Terjedelem:

447 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Illés Endre szerényen a mozaikrakó mesterek munkájához hasonlítja írásainak módszerét: "... Velencében fél napot is eltöltöttem egy mai mozaikmester kicsi műhelyében: a teremtés folyamata külön megejtett. Sok apró, színes kocka s az üveghez és kavicshoz a legegyszerűbb kötőanyag, a cement és a gipsz. Közöttük ül a mester és a remény: addig-addig aprítja, csiszolja, rakosgatja kockáit, míg végül kikerekedik belőlük egy virág, egy galamb, egy bárány - s talán meg egy emberfő is." Emlékezete bámulatos plaszticitással elevenít meg egy gesztusból, kevésbé éles szem számára talán jelentéktelen epizódból - figurát, sorsot, művet. S azt az ezer szálból szövődő bonyolult kapcsolatot, amely írásainak hőseit és munkáját egymáshoz, a korhoz köti, folyamatos történetté teljesíti, ahogy a mester keze ügyében heverő színes kavicsok rengetegéből mozaik lesz. Mű, amely csupa fény, villódzás, elevenség.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!