TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
A sötét láng prófétája. A regényíró D. H. Lawrence

: A sötét láng prófétája. A regényíró D. H. Lawrence

Kiadás:

Budapest, 1978

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

419 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Lawrence a XIX. századi kapitalista fejlődés vezető országában született és nevelkedett, s a munkásosztályból származott. De mire felnőtté és íróvá érett, nemcsak azzal fordult szembe, amit hazájában a burzsoá hatalom és kultúra jelentett, hanem elszakadt osztályától is. A modern társadalom egészének fordított hátat - ő maga legalább is így tudta, így szándékolta. Valójában az történt, hogy miközben a polgári értékeket - de azoknak csak egy bizonyos részét - tagadta, több lényeges ponton szembekerült a haladás minden meglevő és lehetséges változatával. Az emberiség nagy céljaiért folytatott küzdelemben végül is utat tévesztett, vereséget szenvedett. Találóan állapította meg róla Christopher Caudwell: "Kudarcot vallott, mert gyűlölte ugyan a burzsoá kultúrát, de nem tudott megszabadulni korlátaitól." Vagyis megoldáskéna semmitől sem korlátozott egyéni szabadságot kereste-javasolta, amelynek eszméje a polgárságnak a feudális erők elleni harcában jött létre, s valamikor még progresszív is lehetett, de az imperializmus korában elvesztette ilyen jellegét, s engedelmesen igazolta azt a szerepet, amelyet a polgári berendezkedés a beilleszkedni nem tudó, nem akaró - de a burzsoá rend alapjait mégis elfogadó - íróknak, művészeknek, filozófusoknak kiosztott."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!