TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
A századforduló és Ady

A századforduló és Ady

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1995

Kiadó:

Alternatív Közgazdasági Gimnázium Alapítvány

Kategóriák:

Irodalomtörténet Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

428 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

˝Századunk és a századforduló gazdag irodalmát leginkább a vezető műfaj, a novella reprezentálja. Kötetünk első felében a kor átfogó jellemzése, a fontosabb irányzatok ismertetése, valamint a műfaj jelentős alkotóinak (Petelei, Tömörkény, Bródy, Ambrus, Gozsdu, Csáth, Krúdy stb.) néhány írása a korszak stílustörekvéseinek is keresztmetszetét adja. A novellákat - többek között - Lovass Gyula, Bodnár György, Németh G. Béla, Mészöly Miklós, Eisemann György értő tanulmányai és elemzései illusztrálják. A második rész egy korszerű Ady-portréval ismertet meg. A bevezető tanulmányok költészetének sajátos vonásait mutatják be. A versek kronologikus-tematikus rendjében olyan elemzések és tanulmányok kaptak helyet, amelyek a stílusproblémák, kompozíciós törekvések, ritmikai kérdések, alkotás-lélektani jelenségek elemzésével árnyalják Ady költészetét. Publicisztikájából és az Ady-viták dokumentumaiból is olvasható válogatás. A kötet a költőt nem csupán kezdeményezőként, hanem egy fejlődés tetőpontjaként mutatja be.˝

leírás:

A tartalomjegyzékben kiemelővel néhány sor aláhúzva.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!