TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
A Szentlélek poétája

: A Szentlélek poétája

Kiadás:

h. n., 1999

Kiadó:

Kávé Kiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Esztétika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

137 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639169153

tartalom:

A szerző az Isteni Színjátéknak azokat a szöveghelyeit elemzi, melyek mintegy a mű önértelmezését nyújtják A szóban forgó helyek szerves részei a műnek, s az olvasói interpretációban is szerepet kell kapniuk. A szövegből ily módon kiolvasható poétika nem más, mint az istcni inspiráció poétikája (a Szentlélek poétikája), mely meghatározza a szöveg státusát (a Szentírás folytatása), tárgyát (a világ kozmológiai és erkölcsi rendjének leírása), a költő feladatát és küldetését (a Szentlélek sugallatának lejegyzője), azoknak az eszközöknek a kutatását, melyekkel kimondható a kimondhatatlan (a kimondhatatlan poétikája), a költőnek és az olvasónak a szövegben megjelenő figuráját, nem utolsó sorban pedig a dantei allegorizmus sajátos vonásait (az allegória poétikája).

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!