TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
A szerbhorvát irodalom kistükre. A kezdetektől 1945-ig

A szerbhorvát irodalom kistükre. A kezdetektől 1945-ig

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1969

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Dél-szláv irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

878 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A szerbhorvát irodalom legjobb alkotásai nem ismeretlenek hazánkban, de a magyar olvasónak arra még nem volt alkalma, hogy történeti rendben kapjon áttekintést - a kezdetektől a legújabb időkig - erről a gazdag és nekünk még sok meglepetést tartogató irodalomról. Ezt a hiányt pótolja most gyűjteményünk, melynek anyagát jugoszláviai és hazai szakemberek válogatták össze nagy hozzáértéssel és gondossággal. Kötetünk első fejezete a szerb-horvát népköltészetből gyűjtött szép csokrot kínál az olvasónak, a második fejezet pedig a középkori vallásos és krónikás szövegekből mutat be néhány, naivságában is lenyűgöző költőiségű szemelvényt. A reneszánsz és a barokk kor irodalmából vett alkotások arról tanúskodnak, hogy - főként az Adriai-tenger partvidékén - irigylésreméltóan magas színvonalú szerbhorvát nyelvű irodalom virágzott ki. A következő századok is megszülték a maguk kiváló alkotóit, akik megkapóan érdekes művekben vallottak korukról, a felvilágosult klasszicizmus, a romantika, a naturalizmus, illetve a realizmus jegyében. A két világháború közötti irodalom még ennél is gazdagabb változatokban mutatja be a kor nagy szellemi áramlatait, melyek közül egyetlen jelentős európai irányzat sem maradt ismeretlen Jugoszláviában. Antológiánknak talán ez a legizgalmasabb fejezete. A fejezeteket rövid irodalomtörténeti összefoglaló vezeti be. Ugyancsak rövid tájékoztatók ismertetik a gyűjteménybe fölvett írók életét és munkásságát. A kötetet gazdag képanyag egészíti ki: jelentősebb írók portréi és néhány fontos művelődéstörténeti dokumentum. Gyűjteményünk anyagához, a könnyebb tájékozódás céljából, magyarázó jegyzeteket és betűrendes névmutatót fűztünk."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!