TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
A szimultán verselés

: A szimultán verselés

Kiadás:

Budapest, 1990

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Vers

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

397 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630553562

tartalom:

"A kötet a szimultán verselés elméletének első monografikus igényű bemutatása. Ütemezés és verslábazás egyidejűségét a magyar verselmélet Csokonaitól érzékeli, részleges tudatosulása Aranytól számítható. E metrikai interferencia, "kettős ritmus", bimetrizálás, mértékkapcsolás gyakorlatilag műköltészetűnkkel egyidejű. A szimultán verselés időmértékes komponensében többnyire jambusi, trocheusi metrum található, de kötött időmértékes sor- és strófaképletek is megjelennek. A szerkezeti kölcsönhatások vizsgálata alapján minősül fikciónak a jambus idegensége, ezáltal derül fény az időmértékes metrum hangzati változásaira. Sok vers részletes metrikai leírását tartalmazza a könyv, így például a Himnusz első teljes leíró verstani elemzését is."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!