TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
A tamil irodalom kistükre

A tamil irodalom kistükre

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1978

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Indiai irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

316 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630712369

tartalom:

"A 19. század romantikus India-kultusza elsősorban a szanszkrit irodalom felé fordította Európa érdeklődését, háttérbe szorítva India más, ősi kultúráinak vizsgálatát. Közöttük talán a legjelentősebb a tamil irodalom, mely a szanszkrit mellett egyedül tekinthet vissza két évezredes múltra. Ez a kultúra az időszámításunk előtti 4-3. században született Dél-Indiában Ceylon északi területein. A korai tamil királyságok eleven kapcsolatban álltak India más részein s a szomszédos országokon kívül a Közel- és Közép-Kelettel, a hellenisztikus görög államokkal s a római birodalommal is; kibontakozó irodalmuk hamarosan világirodalmi értékeket hozott létre [...] Kötetünk európai viszonylatban is először ad képet a tamil kultúráról. A kép nem teljes, nem is lehet az, csupán ízelítő, izgalmas betekintés egy távoli, vonzó és különös világba."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!