TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
A teremtés kezdetén. Tanulmányok, esszék, kritikák

: A teremtés kezdetén. Tanulmányok, esszék, kritikák

Kiadás:

Budapest, 1966

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Macedón nyelv

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

451 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

˝B. Nagy László - e kötet tanulmányainak, esszéinek, kritikáinak szerzője - az elmúlt hét-nyolc esztendő magyar kritikai életének egyik legszínesebb egyénisége. Darvas József, Sarkadi Imre, Szeberényi Lehel társaságában újságíró lett a Szabad Szó-nál. Az ötvenes évek első felében filmrendező, dramaturg, majd a Művelt Nép kulturális rovatának munkatársa, a Kortárs kritikai rovatvezetője. Ettől kezdve rendszeresen közlik a jelenkori magyar irodalom nevezetes alkotásaihoz, időszerű problémáihoz kapcsolódó kritikai írásait a folyóiratok. Minden írását erkölcsi hevület, az irodalom társadalmi hasznosíthatóságának lehetőségeit kutató emberi izgalom jellemzi. Magáévá élte Németh László gondolatát: a kritikus az ő számára is a "vélemény hőse"; az olvasókat a véleményteremtés próbatételeihez, sokszor gyötrelmes drámáihoz invitálja.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!