TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
A tragikum

: A tragikum

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1965

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Színház

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

554 p.

Kötésmód:

nyl

tartalom:

"Szeretném megmagyarázni neked, kedves barátom, hogy miért tartottam fontosnak és aktuálisnak véleményt mondani erről a nehéz kérdésről, a tragikumról, miért kezdtem töprengeni rajta és írni róla. Az emberiség történetében nincs olyan valamennyire is nevezetes korszak, amely ne volna teli tragikus eseményekkel. Az ember halandó. És minden egyénnek, aki tudatos életet él, így vagy úgy óhatatlanul tisztáznia kell az emberi halandósághoz és halhatatlansághoz való viszonyát. Végül pedig: a nagy művészet a világról való filozófiai töprengéseiben belsőleg mindig vonzódik a tragikus témához. A tragikum a művészetnek az a kontrapunktja,, amely a művészet polifóniáját és esztétikai gazdagságát egyesíti. A világirodalom egész történetében az egyik fő téma a tragikus téma."

leírás:

Ajándékozási bejegyzéssel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!