TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
A világ csak hangulat. Reviczky Gyula életének regénye. I-II. kötet

: A világ csak hangulat. Reviczky Gyula életének regénye. I-II. kötet

Kiadás:

Budapest, 1939

Kiadó:

Singer és Wolfner Irodalmi Intézet Rt.

Kategóriák:

Irodalomtörténet Magyar irodalom Regény, elbeszélés Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

230 p., 224 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A fehérre meszelt hatalmas szobában, amely olyan volt, mint valami várterem, unottan égett a tűz a kandallóban. Az ernyedt hamu közül fáradtan kúszott elő egy-egy láng, de nem tudott erőre kapni. A nyitott ablakon át kamaszos vídámsággal rohant be a szobába a márciusi szél. Erre a lusta tűz fellobbant és ha most valaki újabb fadarabot tesz rá, vídáman égni kezd. De ehhez elhatározás, cselekvés és akarat kellett volna: szólni a szolgálónak, vagy esetleg kimenni a másik szobába... Idáig azonban még gondolatban sem jutott el. Csak azt érezte, hogy nem heverhet tovább a pamlagon, legalább az ablakot kell betennie. Lassan, mintha fájdalmat okozna minden mozdulat, felkelt és a szűk, ölnyi mély falba vágott ablak elé állt. Nézte az ismerős erdőt anélkül, hogy közel engedett volna magához valamit a tájból, amelyhez hozzátartozott. A legénykedő, dühös szél újra besüvöltött, erre gyorsan becsukta az ablakot. Szeretett volna visszafeküdni, de a díványról már az a kis meleg is elszállt, amelyet a testével hozott oda. Járkálni kezdett a szobában, a vére mozgásba jött és lassan a gondolatai is elindultak..."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!