TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Ady és Tisza

: Ady és Tisza

Kiadás:

h. n.,

Kiadó:

Nyugat (Irodalmi és Nyomdai Rt.)

Kategóriák:

Irodalomtörténet Magyar történelem Politika Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

120 p.,

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Hegedüs Loránt könyvéről, azokról a lelki motívumokról, melyek az >Ady és Tisza< című tanulmány íróját arra bírták, sőt kényszerítették, hogy a közelmúlt e két kiválóságának alakját egymással szembeállítsa, Schöpflin Aladár mondott a >Nyugat<-ban okos, jól meglátott dolgokat. Hogy itt nem párhuzamos életrajzról van szó, Plutarchos módjára, aki Theseusról és Romulusról írva megállapítja, hogy mindkettejük ereje intelligenciával párosult, mindketten nőt raboltak, mindkettőnek sok baja volt, otthon is, kortársaikkal is, - hanem egy lélektani rejtély megfejtéséről, mely nem Ady rejtélye, nem is Tiszáé, hanem leginkább Hegedüs Loránté. Hegedüs Loránt - mondja Schöpflin - >kortársai közül két embert fogad el feltétlenül nagy embernek: Adyt, a költőt és Tiszát, az államférfit. Mind a kettőnek lelkes híve volt és mind a ketten dühös gyűlölettel viseltettek egymás ellen. Valóban nem könnyű két ilyen embert egyszerre nagyrabecsülni és szeretni.<"Nyugat, 1941. Fenyő Miksa

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!