TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Arany estéje

: Arany estéje

Kiadás:

Budapest, 1944

Kiadó:

Királyi Magyar Egyetemi Nyomda

Kategóriák:

Irodalomtörténet Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

184 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Ha a művek igazi eredőjét akarnánk látni, úgy kellene lemerülni volt lelkek mélyébe, mint óceánba a mélytengeri hal. Nem mint a búvár – mert ezt a munkát szokás búvárkodásnak nevezni! -, aki nem a saját bőrén érzi a tenger sós vizét. Minden egyéni sajátosságunkat és levethetetlen adottságunkat le kéne vetni, átlényegülni egy más lélekké, sőt más emberré is – és akkor sem tudhatnánk meg soha, mi volt az a fény, vagy árnyék, mozdulat vagy érzésrezdülés, ami a lélek legtitkosabb mélyére hullt és ott azt a percet alkotóvá emelte.
Nem hiába tette fel a kérdést Illyés Gyula Aranyról írt cikkében: „ - vajon, nem szentségtörés-e s főleg nem kecsegtető, kényelmes, rossz kanyar-e a költő magánéletének egy mozdulatából kiindulva boncolni művét?” Szentségtörés ez, kényelmes megokolása és rossz megkerülése a dolgoknak s a legritkábban vezet igaz megállapításokhoz.
Csak következtetni tudhatunk, de ó milyen keveseknek adatott az a tiszta intuíció – a lángelmének is csak tudatalatti tevékenysége -, ami a való igazságra rávilágít...

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!